Què necessites trobar?

VIDEOMANIFEST DE L’AADPC DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2022

Publicado el 27 de Marzo de 2022

Des de l’AADPC hem fet un videomanifest reivindicatiu on hi participen professionals de les arts escèniques –associats, associades i membres de la Junta Directiva– i algunes estudiants de les escoles de l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre).

En aquest vídeo ens expliquen què significa el Teatre i perquè s’estimen tant aquesta professió. També reivindiquen a les institucions potenciar el teatre en l’educació dels infants i joves, més ajuts per al teatre, millors condicions per als professionals i més circuits descentralitzats perquè arribi el teatre arreu del territori català.

El Teatre és un art compromès i transformador de la societat, que serveix per posar-nos a la pell de l’altre, per aprendre a veure altres punts de vista, per connectar amb els altres, per entendre’ns, respectar-nos i estimar-nos. El teatre ha de convidar al debat, a la reflexió i a passar a l’acció. És un mirall de la realitat on es mostren els sentiments de la humanitat. Per tot això, aquest art és tant necessari.

En els temps difícils i convulsos que estem vivint actualment, després de dos anys de pandèmia, una forta crisi econòmica i l'esclat de la guerra entre Rússia i Ucraïna, com molt bé diu en el vídeo l’actriu Montse Miralles, hem de cridar ben fort: 

“Sí al Teatre, que és cultura i dona vida, i un NO rotund a la guerra!”

Feliç Dia Mundial del Teatre!

Visca el Teatre!