Què necessites trobar?

Marc Pujol

ESPECIALITATS :
Actor/Actriu
ALTRES ESPECIALITATS:
dansa, cant
ESTUDIS:
Estudi Nancy Tuñon - Estudi Atrium - Scuola Internazionalle Dell'Attore Comico - Frankstein Studio - Company & Company - Memory - Escola de Circ de 9Barris. Cursos de perfeccionament professional.
EMAIL:
mpujolmany@yahoo.es
IDIOMES:
català (llengua mare), castellà (molt alt), anglès (mig), italià (alt), francès (baix).
REPRESENTANT:
Noemí Sabatés - Nova Actors
ALÇADA:
173

ACTUALITAT    


    Comença el 2023 rodant el llargmetratge LA DONA TANCADA que protagonitza juntament amb Alba Cabrera. És un projecte produït per l'ESCAC dirigit conjuntament per Valèria Cuní, Miguel Ángel Ferreiro i Maria Martos.  

    16 nominacions als Premis Goya per a Modelo 77, el darrer llargmetratge d'Alberto Rodríguez (guanyador del Premi Goya del 2014 per La Isla Mínima) estrenat al Festival de San Sebastià el passat setembre i actualment als cinemes amb més de 300.000 espectadors. Una producció d'Atípica Films i Movistar +. Es pot veure el trailer aquí.

    L'espectacle que va protagonitzar al gener, Apologia i escarni de l'estupidesa humana de Marc Timón, ha estat premiat com a MILLOR MUSICAL DE PETIT FORMAT als Premis Teatre Musical 2022

    Aquestes festes ha coprotagonitzat amb Montse Alcoverro una versió especial d'El conte de Nadal dirigida per Juanjo Marín al Teatre Romea. Una producció de L'Excèntrica, Binomi i Viu el Teatre. 

    Després d'acabar temporada al Teatre Poliorama de Barcelona i al Teatre Cofidis Alcázar de Madrid, segueix la gira de Forever Young d'Eric Gedeon amb direcció de Paco Mir i el Tricicle. Properes dates:  Balaguer (22 gener), Tortosa (27 gener), Sant Cugat (3 febrer), Granollers (5 febrer), València (del 8 al 19 de febrer).
    Enllaç a entrevista de Pepa Fernández per a RNE: https://www.rtve.es/play/audios/las-mananas-de-rne-con-pepa-fernandez/forever-young/6628493/

    Actualment assajant #BROSSA, la nova producció de la Companyia Dei Furbi amb direcció de Gemma Beltran que es podrà veure al Centre de les Arts Lliures Joan Brossa l'abril del 2023. Ja es poden comprar les entrades aquí.

    Al maig va acabar el rodatge com a protagonista d'IN CORPUS, curtmetratge amb guió de Sergi Belbel i direcció d'Ignacio Rodó, actualment en postproducció. Produït per Astrolabi Films i Efe Punto.

    La temporada 2022-23 torna al Gran Teatre del Liceu amb El monstre al laberint de Jonathan Dove amb direcció de Paco Azorín i amb La petita flauta màgica, versió de Comediants, dirigida per Joan Font.

    Ja es pot veure Todos mienten de Pau Freixas, nova sèrie de Movistar+ en col·laboració amb Filmax.

    Ja s'emeten per Tele 5 i Amazon Prime els nous capítols de La que se avecina on interpreta a Iván, professor de ioga.

      Finalitza les funcions de L'Habitació Tancada a la Sala Versus Glòries, obra teatral original de Loredana Volpe i la Companyia La Salamandra, inspirada en tres contes de terror fantàstic de W.Jacobs, Barry Perowne i Frank Belknap Long, del cercle de Lovecraft. 

     La passada tardor va dirigir HUMAN PROJECT - Aquí on em veus o els que queden a l'ombra, a partir dels relats i la participació de persones migrades, per al Festival MESCLA'T de Sabadell. Es pot veure la gravació de la funció i el col·loqui posterior aquí.
   
     Finalitzada la gira d'Assaig sobre la lucidesa de José Saramago, en una adaptació de Jumon Erra i Cia. La Danesa dirigida per Roger Julià seleccionada pel Circuito 2020-21 de la Red de Teatros Alternativos.
    
    El musical Les històries naturals de Joan Perucho, amb text de Sílvia Navarro, música de Marc Sambola, direcció de Miquel Agell i producció de la Cia. Lazzigags presentat a la Mostra d'Igualada'21.

   Acaba la temporada d' OKLAHOMA a La Seca Espai Brossa, una creació de la Cia. Dei Furbi amb direcció de Gemma Beltran, a partir de textos de Kafka, Pirandello, Calderón de la Barca, Lewis Carroll i Koltès.

    Dirigeix la creació col·lectiva Ventafocs i els extraterrestres presentada dins el FESTIVAL ESCENA POBLENOU el 25 d'Octubre. Es tracta de la mostra del treball sobre diversitat i gènere dels alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Quatre Cantons amb la producció del Col·lectiu artístic VULNUS, vinculat a la UOC.

    Finalitza la gira d'estiu 2022 amb FUENTEOVEJUNA. Breve tratado sobre las ovejas domésticas d'Anna Maria Ricart, adaptant Lope de Vega, amb direcció de Ricard Soler, Cia. Obskené.    
            Premi ALMAGRO OFF 2013 / Premi MAX 2015 Millor Adaptació. 
   
    En emissió Les Retrouvailles per Mayo Films, amb direcció de Guillem Manzanares i guió de Camilo Villaverde i Pau Serracant.   
     
    Finalitzen les funcions al Teatre Tantarantana de Peggy Pickit ve el rostro de Dios de Roland Schimmelpfennig, amb direcció de Jorge Sánchez de la Cia. La Cantera Exploraciones Teatrales. Gira aplaçada a causa de la pandèmia. 

    Continua el laboratori de creació As punk as possible: cossos dissidents a la Sala Beckett, dins el Projecte VULNUS ARTS VIVES I RECERCA.

    Acaba MAREMAR, de Dagoll Dagom, una adaptació de 'Pèricles' de W.Shakespeare amb música de Lluís Llach, dirigida per Joan Lluís Bozzo. Millor Musical en els Premis Teatre Barcelona 2019, de la qual s'han fet 223 funcions entre les dues temporades al Teatre Poliorama de Barcelona i les dues gires.

    Finalitza la reposició d'ÀNSIA de Sarah Kane a la Sala Atrium de Barcelona. Una producció de la Companyia La Salamandra amb direcció de Loredana Volpe.

    Acaba amb entrades exhaurides la temporada al Teatre Akadèmia d'Assaig sobre la lucidesa de José Saramago, en una adaptació de Jumón Erra i Cia. La Danesa dirigida per Roger Julià. 

     El projecte de recerca CONTES DE L'ÓS POLAR, amb textos i música d'Efrem García i direcció de Loredana Volpe, becat pel Departament de Cultura i un dels 6 seleccionats del Cicle KINÈTIC 2019.

    El curtmetratge INDIGO, que protagonitza juntament a Kai Stefan Czuplak, amb guió i direcció d'Ignacio Rodó, rep el Premi del Jurat del Festival Internacional FILMINUTE, el Segon Premi del 6è Festival Metropolitano Cineminuto (Mèxic), i és finalista del VIII Festival Iberoamericano de Cortometrajes ABC, es pot veure clicant aquí. 

    La tercera temporada de la sèrie MERLÍ, on interpreta a Carles (paper episòdic de repartiment), ja s'emet a Argentina. Es pot veure clicant aquí.

  S'estrena YERMA, adaptació de l'obra de Federico García Lorca en format curtmetratge, codirigit per Maria Martín i Roger Grau, interpretant el paper de Juan, marit de Yerma, interpretada per Candela Antón.

    RENARD rep el Premi de la Crítica 2016, el Xarxa Alcover 2017 i el Premi BUTACA 2017 en la categoria d'Espectacle Familiar. Aquesta adaptació de 'El llibre de les bèsties' de Ramon Llull escrita per Marc Rosich i musicada per Clara Peya, es va estrenar al Teatre Lliure la tardor del 2016 i va ser reprogramada el 2017. 

  
    Tanca amb èxit la tercera temporada a La Seca Espai Brossa de LA FLAUTA MÀGICA versió Dei Furbi, dirigida per Gemma Beltran.
                    Premi MAX 2014 Millor Musical / Premi de la Mostra de Teatro Cómico de Cangas 2015. 
                    Nominat Actor Revelació als Premios del Teatro Musical 2014 pel paper de Papageno.        

    Nominat com a Millor Actor de Teatre Musical als PREMIS BUTACA 2016 per 73 Raons per deixar-te de Guillem Clua i Jordi Cornudella, amb direcció d'Elisenda Roca. 
    
  L'espectacle FLOR DE NIT de Manuel Vázquez Montalbán i Albert Guinovart, versionat i dirigit per Víctor Álvaro, premiat als Premis BUTACA 2015 com a Millor Musical.
             
    Entre 2016 i 2017 ha format part del PROJECTE PARAMYTHADES creat per un grup de professionals de les arts escèniques per donar suport a les persones refugiades mitjançant disciplines artístiques amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida, especialment dirigit a dones, nens i adolescents. La primera fase es va dur a terme durant l'agost de 2016 oferint tallers i espectacles de teatre, dansa i música a diversos camps de refugiats del nord de Grècia. Posteriorment es va realitzar la lectura dramatitzada KALIMAT (paraules) amb textos dels refugiats del camp de Nea Kavala, al Teatre Nacional de Catalunya (desembre 2016). La darrera expedició ha estat el juny del 2017, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull.FORMACIÓ


INTERPRETACIÓ:
Thomas Sauerteig, Pep Tosar, Xicu Masó, Tamzin Townsend, Raimon Molins, Marina Julià, Nancy Tuñón. 
Cursos de perfeccionament:
Eneacasting (Carmen Rico), Veu i Shakespeare (Christine Adaire), Paraula i Acció (Gabriel Calderón), Tècnica Meisner (Javier Galitó-Cava), Stanislavsky (Boris Rotenstein), Biomecànica (Tom Walker), Antropología Teatral (Jorge Ferrara), Improvisació (Loredana Cozzi i José Malaguilla), Teatro de los Sentidos (Enrique Vargas), Teatre de l'Oprimit (Eva García i Julian Boal)

CANT:
Enric Martínez-Castignani (líric), Júlia Conesa (líric i musical), Susanna Domènech (musical), Isabel Soriano (líric i musical), Ruth Nabal (líric).
Cursos de perfeccionament: 
Voice Craft 1 i 2 (Viv Manning), A'capella (Stupendams), Tao de la Veu (S.Chung Tao-Cheng), Cant Karnàtic (Satheesh Kumar), Ioga de la veu (Maria Nora).

DANSA:
Company & Company (clàssic i jazz), Memory (claqué i jazz), Area (clàssic i contemporani), Búbulus (contemporani), Coco Comín (jazz), Eulàlia Blasi (jazz i contemporani), Camut Band (claqué), Sergi Descayre (claqué), Mireia Serra (entrenament M&B), Ferran Castells i Mireia Portas (balls de saló).

CLOWN:
Claret Papiol, Moshe Cohen, Clara Cenoz, Théâtre Orgànic, Marja Schoonheym (slapstick), Ton Muntané (acid-clown).

ACROBÀCIA:
Estudio Víctor Hernando, Escola de Circ Rogelio Rivel (Ateneu de 9Barris)

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA:
Actor davant la càmara (Jordi Frades, Eduard Cortés, Esteve Rovira)
Ioga (Kundalini i Iyengar), Tècnica Alexander (Xavi Ortiz), Pilates (Karla Colman).
Solfeig (II), Piano (I).
Recerca dins el camp del Teatre dels Orígens (J.Grotowsky, 1979-83) i les Arts Escèniques Tradicionals de la Índia, especialització en Teatre-dansa Kathakali i Art Marcial Kalarippayattu.


TREBALLS

Marc Pujol

TEATRE
    FOREVER YOUNG d'Eric Gedeon. Dir. Paco Mir. El Tricicle. Teatre Poliorama.
    APOLOGIA I ESCARNI DE L'ESTUPIDESA HUMANA de Marc Timón. Dir. Jordi Pérez. Teatre Eòlia. 
                Premi Millor Musical de Petit Format 2022
    L'HABITACIÓ TANCADA de Loredana Volpe, a partir dels contes de terror fantàstic de W.Jacobs, Barry Perowne i Frank Belknap Long. Cia La Salamandra. Dir. Loredana Volpe. Sala Versus Glòries.
    ASSAIG SOBRE LA LUCIDESA adaptació de la novel·la de J.Saramago per Jumón Erra i Cia. La Danesa. Dir. Roger Julià. Teatre Akadèmia i gira Red de Teatros Alternativos 2020-21.
   EL MONSRE AL LABERINT de Jonathan Dove. Dir. Paco Azorín. Gran Teatre del Liceu.
   LES HISTÒRIES NATURALS de Sílvia Navarro i Marc Sambola adaptant Joan Perucho. Cia. Lazzigags. Dir. Miquel Agell. Festival Mostra d'Igualada 2021.
   ÀNSIA de Sarah Kane. Dir. Loredana Volpe. Cia. La Salamandra. Sala Atrium i gira.
   OKLAHOMA de Cia. Dei Furbi. Dir. Gemma Beltran. La Seca Espai Brossa.
   MAREMAR adaptació de 'Pèricles' de W.Shakespare. Dir. J.Ll.Bozzo. Dagoll Dagom. Teatre Poliorama i gira. 
    LOS NIÑOS OSCUROS DE MORELIA Albert Tola. Dir. Elena Fortuny. Cia Nigredo. Teatro La Grada (Madrid) i Teatre Tantarantana (Bcn)
    PEGGY PICKIT VE EL ROSTRO DE DIOS Roland Schimmelpfennig. Dir. Jorg Sánchez. Cantera Teatro. Teatro Palacio Valdés (Avilés) i Teatre Tantarantana (Bcn).
    VINO LUNAR Albert Tola. Dir. Rodrigo Garcia Olza. Companyia Nigredo. Teatro Nueve Norte (Madrid), Umbral de Primavera (Madrid) i Teatre Tantarantana (Bcn)
    KALIMAT (PARAULES) Helena Tornero. Projecte Paramythádes. Teatre Nacional de Catalunya. 
    RENARD Marc Rosich / Clara Peya. Dir. Marc Rosich. Teatre Lliure, Festival Temporada Alta. 
                        PREMI BUTACA 2017 Millor espectacle familiar.
                        Premi de la Crítica de Barcelona 2016 / Premi Xarxa Alcover 2017
    73 RAONS PER DEIXAR-TE Guillem Clua / Jordi Cornudella. Dir. Elisenda Roca. Festival                   Temporada Alta, Teatre Goya.
                        Nominat Millor Actor de Musical als Premis BUTACA 2016.
LICEISTES I CRUZADOS Pitarra. Dir. Jordi Prat. Teatre Nacional de Catalunya. 
FUENTEOVEJUNA A.M.Ricart adaptant Lope de Vega. Cia. Obskené. Dir. R.Soler. La Seca-Brossa i gira.
Premi MAX 2015 Millor adaptació / Nominat Espectacle Revelació
                        Premi Festival ALMAGRO OFF 2013
LA FLAUTA MÀGICA Dei Furbi. Dir. Gemma Beltran. La Seca-Brossa i gira.
MAX 2014 Millor espectacle musical. 
Nominat com a Actor Revelació als Premios del Teatro Musical 2014
        FLOR DE NIT, EL CABARET Dir. Víctor Álvaro adaptant M.V. Montalbán. Almeria Teatre i gira.
                        PREMI BUTACA 2015 Millor Musical. 
        FANG I SETGE  Marc Rosich, Josep Pedrals i Salvador Brotons. Dir. Marc Angelet.  Teatre Victòria. 
LA DONA VINGUDA DEL FUTUR  M.Rosich i Guille Milkyway. Teatre Nacional de Catalunya. 
PREMI BUTACA 2013 Millor espectacle familiar. 
NEVARES Ignasi Roda adaptant Pere Calders. Festival Grec 2014.
MALA NIT Albert Tola. Dir. J.Sánchez. Dins el cicle 'Ocupa Raval'. Teatre Tantarantana.    
        BAILONG Ana Roca. Dins el Cicle 'DespertaLab'. Sala Atrium.  
ASUFRE Dei Furbi. Dir. Gemma Beltran. Biblioteca de Catalunya.
Millor espectacle del XIV Certamen de Directores d’Escena de Torrejón 
LA NIT DE SANT JOAN Dagoll Dagom. Dir. Carles Alberola. BARTS.
  ALOMA Ll.Arcarazo i A. Vilallonga adaptant M.Rodoreda. Dagoll Dagom. Dir. J.Ll.Bozzo. TNC.
  BOSCOS ENDINS  S. Sondheim i J. Lapine. Dagoll Dagom. Dir. J.Ll.Bozzo. Temporada Alta
PREMI BUTACA 2008 Millor musical.
  LES VEUS DE IAMBU Carles Batlle. Dir: Thomas Sauerteig. Sala Beckett.

CINE
        LA DONA TANCADA Valèria Cuní, Miguel Ángel Ferreiro, Maria MArtos. ESCAC.
        MODELO 77 Dir. Alberto Rodríguez. Atípica Films / Movistar +
        IN CORPUS Sergi Belbel. Dir. Ignacio Rodó. Astrolabi Films i Efe Punto.
        100 METROS Dir. Marcel Barrena. Filmax. 
        YERMA Dir. Roger Grau i Maria Medina. Young Soul. 
        INDIGO Dir. Ignacio Rodó.
                   Premi del Jurat al Festival Internacional FILMINUTE 2017 
                   Segon Premi Festival Metropolitano Cineminuto (Mèxic)
        LOGOUT Dir. Victor Abreu. El dedo en el ojo. 
        LITTLE ASHES / SIN LÍMITES Dir. Paul Morrison. Factotum.  
UN CERDO EN CASA  Dir. Xavier Ruax. Black Business Prod.
  CUMPLEAÑOS FELIZ Dir. Camilo Villaverde. Coses Sèries 
Finalista JAMES NOTODOFILMFEST 2013.
  CODICIA Dir. Adrià Lahuerta. Prod. 15-L Produccions. 
UN MAL GOLPE Dir. Xavier Ruax. Black Business Prod. 
Millor curt Festimage (Espanya), Punto Vista i Kimera Film Festival (Itàlia)
                        Ós de plata Festival of Nations (Àustria)
          SINÉCDOQUE Dir. Ignacio Rodó. Pio Pio. 

        IMPREVISTOS Dir. Álex Escudero. Utopia Subfilms / Paradox Audiovisual.

           LA BARBACOA Dir. Enric Urrutia. Produccions 4 Barres. 


TELEVISIÓ
           TODOS MIENTEN Dir. Pau Freixas. Movistar + / Filmax.
           LA QUE SE AVECINA Dir. Miguel Albaladejo. Contubernio / Mediaset / Tele5.
           MERLÍ Dir. Eduard Cortés, Menna Fité. Veranda TV / Televisió de Catalunya.
           LES RETROUVAILLES Dir. Guillem Manzanares. Mayo Films / Bat a Bat.
           LA SAGRADA FAMÍLIA Dir. Joan Lluís Bozzo. Mediapro / Televisió de Catalunya.        
           EL COR DE LA CIUTAT Dir. Esteve Rovira. Televisió de Catalunya.
   PLATS BRUTS Dir. Oriol Grau. El Terrat / Televisió de Catalunya.
           MÉDICO DE FAMÍLIA Dir. Jesús del Cerro. Globomedia / Tele5. 
           LA NOCHE DE SAN JUAN. Dir. Aixalà / Carles Alberola. Mediapro / Televisió de Catalunya. 
           LA VIDA.ES Dir. Camilo Villaverde. Coses Sèries. 
                             Millor Webserie al Festival Int. de Cine de Girona 2013
                                Millor Webserie BajaWEB Festival México 2014
                                Millor Webserie FEW WEBFest Madrid 2014
           18 i + . Dir. Camilo Villaverde. Sagrera TV / BTV. 
           CARVALHO. CERCANDO A SCHEREZADE. Dir. Franco Giraldi. ICC/ Tele 5. 
              actor Marc Pujol


VIDEOS

Marc Pujol
CONTACTE

×

{SuccessMessage}

×

{ErrorTitle}

  • _error


Marc Pujol