Què necessites trobar?

Míriam Escurriola

ESPECIALITATS :
Actor/Actriu, Director/a
ALTRES ESPECIALITATS:
doblatge, loucions, esgrima, màscara, dansa contemporània, mim
ESTUDIS:
Graduada Superior en Art Dramàtic. Escola Superior d'Art Dramàtic, Institut del Teatre, Diputació de Barcelona. Llicenciada en Comunicació Àudiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.
EMAIL:
correo@miriamescurriola.com
IDIOMES:
català, castellà, francès, anglès
REPRESENTANT:
Lis Vida
ALÇADA:
160

Web personal:

http://www.miriamescurriola.com

Videobook:

https://vimeo.com/miriamescurriola/reel

Xarxes:

www.instagram.com/miriam_escurriola

www.twitter.com/MiriamCreacions

www.facebook.com/miriam.escurriola

www.linkedin.com/in/miriamescurriola


FORMACIÓ

Titulació acadèmica

Graduada Superior en Art Dramàtic, a l´Escola Superior d´Art Dramàtic de l´Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Llicenciada en Comunicació Àudiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.


Formació teatral, cursos

Acting in French, curs de càsting amb Nathalie Cheron Frankstein Studio (2020).

Laboratori de dansa-teatre amb la coreògrafa Mercè Boronat (www.mercedesboronat.com) , curs 2006-2007.

Stage Internacional de Commedia dell’Arte dirigit per Carlo Boso. AIDAS (Académie Internationale des Arts du Spectacle, www.academie-spectacles.com), del 21 d’agost al 15 de setembre del 2006, París.

Curs de Commedia dell’Arte impartit per Carlo Boso (interpretació i Commedia dell’Arte) i Stefano Perocco (construcció de màscares en cuiro per Commedia) dins del III Festival Internacional dell’Arte della Commedia. Alcalá de Henares, juliol de 2005.

Laboratori de dramatúrgia actoral impartit per José Sanchis Sinisterra. Institut del Teatre, maig de 2004.

‘Mètrica i Dansa’, laboratori sobre el vers i el moviment impartit per Joan Ollé i Andrés Corchero. Institut del Teatre, abril de 2004.

‘Estudi sobre Ifigènia’. Curs impartit per Michel Azama a partir de la seva obra IFIGENIE, OU LE PÉCHÉ DES DIEUX. Prima de Teatro, Escuola Europea per l’arte dell’attore, XIX Edizione, San Miniato (Pisa). Del 16 al 26 de juliol de 2003.


TREBALLS

Míriam Escurriola

TEATRE

BOIRA A LES ORELLES, de Els Pirates Teatre i Míriam Escurriola. Creació col·lectiva. Propera estrena 2020, El Maldà Teatre.

FINS ALS NADALS, de Míriam Escurriola. Direcció i dramatúrgia. Club Condal, Teatre Condal. Desembre 2019-Gener 2020.


AS PUNK AS POSSIBLE, performance i investigació. VULNUS Arts Vives i Recerca - UOC. Laboratori de creació a la Sala Beckett. En curs, 2019.


AKELARRE. DONES QUE FUMEN I CANTEN. Creació col·lectiva amb Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Mireia Giró, Xavi Morató, Ariadna Cabiró, Clara Peya, Arnau Tordera i Gerard Sesé. Cia The Feliuettes. Direcció. Estrena 11 de març del 2019. El Maldà. En Gira per Catalunya i Segona temporada Maig-Juny 2020.

IBSEN AFTERPOP, adaptació de H. Ibsen, Cia La Haus. Direcció. 2018, Teatre de L’Escorxador de Lleida.

EL MIRACLE D'ANNE SULLIVAN d‘A, Penn, Cia Artípolis. Intèrpret (personatge: Anne Sullivan). 2017, Teatre del Raval.

COM PANYS, Concert teatralizat del Brossa Quartet de Corda. Direcció. Mercat de les Flors, Festival GREC 2016.

LIMBO, Les Impuxibles i Marc Rosich. Direcció Míriam Escurriola. Estrena 2015. Segona temporada 2016, Teatre Gaudí. Tercera temporada 2017, FiraTàrrega i Sala Beckett. Gira per Catalunya 2017-2018.

VIURE SOTA VIDRE, d‘E. Palmetshoffer, Cia laCosa. Intèrpret. 2014, Círcol Maldà i Sala Beckett.

MRS. DEATH. UN DIÀLEG AMB ESPRIU i (A)MURS, A LOVE STORY, L’ Era de les Impuxibles. Direcció Míriam Escurriola. 2013-2014, Versus Teatre

L'ÚLTIM DIA DE FEBRER. Cía. La Hydra. Direcció. Garaje Lumière (Madrid), 2012 i Nau Ivanow (Barcelona), 2013.

TOT ÉS FUM. Cía. Les Impuxibles. Direcció. Nau Ivanow, 2012.

GENESI, UNA IDEA D'EUROPA. Intèrpret i Direcció. Creació de text, màscara i teatre físic. Temporada 2011-2012. (http://genesiunaideadeuropa.blogspot.com)

PETITS BASTARDS. Dir: Cristina Raventós. Temporada 2011-2012. Teatre del Raval.

UN TERRÒS DE SUCRE. de Modest Urgell. Dir: Rosa Maria Isart. Cia ODDF Teatre. Jornades Argumenta 2010. Vilanova.

EL PROJECTE DELS BOJOS. Com a co-direcció. Musical de creació. Dir: Marc Vilavella, Quima Dalmau i Míriam Escurriola. Cia. La Barni. Temporada 2010-2011. Almeria Teatre.

20 ANYS SALA BECKETT. Dir: Cristina Clemente I Marta Buchaca. Sala Luz de Gas. 26 d’octubre del 2010.

LA FÀBRICA DE LA FELICITAT, de Jordi Faura, Dir: Abel Coll. Teatre Tantarantana. Juny 2009.

CABARET INCÍVIC, Cia. Incívica. Creació col·lectiva. Sala Triángulo, Festival Simulacro 08, Madrid, Març-Abril 2008. FIB, Festival de Benicàssim, Juliol 2008.

LA PARADISE BAND, Assaig Obert. Direcció: Mercè Vila Godoy. Dramatúrgia: Cristina Clemente. Espai Lliure, Teatre Lliure, Desembre 2007.

L’ESVORANC, de Josep Maria Miró. Direcció: Martí Torras. Sala Raval, XII Mostra de Teatre de Barcelona, Novembre 2007.

ATEMPTATS CONTRA LA SEVA VIDA de Martin Crimp. Dir: Ramon Simó, gener 2007, Institut del Teatre.

SIS OFICINISTES I UN LLORO de Jordi Oriol. Dir: Jordi Oriol, desembre 2006, Teatre Romea.

LA MUJER FRANQUICIA de Raquel Tomàs. Amb Maria Ribera i Rafa Cruz. 15 d’octubre. Sala La Planeta, Festival Internacional de Teatre Temporada Alta, Girona 2006.

LA REALIDAD DEBERÍA ESTAR PROHIBIDA, creació i interpretació. Trilogia de càpsules de creació, AreaTangent, Obrador d’estiu-Sala Beckett i Temporada Alta 2006.

SEXTRASSE, d’Iker Gómez. Intèrpret de la peça de dansa teatre, càpsula de creació, AreaTangent, Temporada Alta 2006.(www.dvdanceart.com/dvdasexstrasse.htm)

CONSTRUINT L’HEROI POSITIU, Assaig Obert sobre Màxim Gorki. Direcció: Ana Maestrojuán. Dramatúrgia: Manuela Lorente. Sala Fabià Puigserver, Teatre Lliure, maig 2006.

TRIO. IN A SETIMENTAL GROOVE. DANSA, creació de dansa a partir de la música d’Ignasi Terraza conjuntament amb Aixa Guerra. AreaTangent-NAUMON, 16 de març de 2005.

14 VEUS, 14 CONTES, lectures dramatitzades. Direcció: Anna Llopart. Sala Beckett, 19 i 20 de desembre de 2005.

PELIGRO: PROHIBIDO EL PASO de Marta Betriu i Míriam Escurriola. Cia. Las Perras. Dins de càpsules comprimides d’AreaTangent. 13 d’octubre, Sala La Planeta, Festival Internacional de Teatre Temporada Alta, Girona 2005.

WAMBA VA! de Gerard Altaió, Eduard Escofet, Josep Pedrals i Martí Sales. Proposta de BarriBrossa coordinada per Hermann Bonnin. Mercat de les Flors, del 8 al 10 d’abril de 2005. Més informació: www.propost.org/wamba

ODIO, ODIO BASTANTE de Marta Betriu i Míriam Escurriola. Cia. Las Perras, producció d’AreaTangent. Premi especial a la Creació del Jurat en la X Mostra de Teatre de Barcelona. Del 19 al 23 de maig a AreaTangent (www.areatangent.com). 1 de juliol, a FESTUS, Festival Jove d’Arts al Carrer. 28 d’agost, La Terrasseta de Tàrrega. Mostra de Teatre de Barcelona 2005, 10-11 de novembre, L’Antic Teatre.

NUESTRA SEÑORA DE LAS NUBES d’Arístides Vargas. Direcció: Ana Maestrojuan (tesina de direcció). Amb Joan Minguell. Institut del Teatre, Teatre Estudi, del 17 al 20 de març de 2005.

JULIOL DE 1936, BARCELONA (LA TRAMPA) de Claude Mercadié. Direcció: Boris Rotenstein. Amb Muntsa Alcañiz, Sergi Calleja, Jordi Figueras i Aleix Rengel. Cia. Tantarantana, Tantarantana Teatre, del 21 de novembre del 2003 al 11 de gener del 2004. Barcelona. En gira abril-maig i octubre-novembre del 2004 (Personatge: Quimeta). Més informació: www.tantarantana.comwww.avui.com/avui/diari/03/des/05/470205.htm

BODAS DE SANGRE de F.G. Lorca, dir: Antonio Calvo (tesina de direcció). Amb Muntsa Alcañiz, Pau Derqui, Alicia González Laá, Sandra Monclús, Mercè Montalà i Babou Cham entre d’altres. (Personatge: Muchacha). Institut del Teatre, Teatre Estudi, del 17 al 20 de juny del 2004.

LA SANG AL COLL DEL GAT de R.W. Fassbinder, dir: Rafel Duran, abril 2004, Institut del Teatre. (Personatge: Phoebe Zietgeist) 


CINEMA

D'HOM, de J. Blanco i F. Colomina, Aldapeko Films. Secció oficial a VOC 2018, LesGayCineMad, Festival Gollut, A31 Film Fest, Mix Mexico, KashishMQFF. 

COMO JUGAR A POLIS Y CACOS. Direcció: Alejo Levis. Productora: Life & Pictures. Curtmetratge en 35 mm. 


 TELEVISIÓ

COM SI FOS AHIR, personatge de repartiment (Miren). TV3. Tercera temporada, en antena actualment.

EL MORT VIU, personatge capitular. Bétévé - Compactoo Produccions. Emissió 2020.

CIENCIA FORENSE, personatge capitular. TVE-La 2. 2017-2018

CACHITOS NOCHEVIEJA, personatge còmic de ficció. TVE-La 2. 2017

HOSTILE TAKEOVER, capítol pilot sèrie multiplataforma (tv, internet). Productora: Audiovisuales Avatar. 2010

CÀSTING. Direcció: Alejo Levis. Productora: Life & Pictures. Sit-com per la xarxa de televisions locals de Catalunya (XTLV). Personatge: Patricia. (propera emissió 2009)

XTRANYS. Direcció: Alejo Levis i Marta Betriu. Productora: Life & Pictures. Sit-com per la xarxa de televisions locals de Catalunya. Personatges: La Piròmana, La Beata i Las Perras. Octubre de 2006. Més informació: www.xtvl.tv/do/programes/xtranys.html

DE MODA. Primer capítol de la sèrie. Emissió a TV-3, Canal 9, TeleMadrid i Euskal Telebista, productora: Diagonal TV, realitzador: Lluís Maria Güell, personatge de repartiment. 


PROJECTES INTERNACIONALS

Seminari intensiu de Commedia dell’Arte, Escola Superior d’Art Dràmatic d’Oszltyn. Stefana Jaracza Theatre, Polònia. Març 2009.

Trainer espcialista en teatre dins el curs Action Methods Improving Motivation and Quality in the Learning Situations, Comenius Course, La Toscana, Itàlia, maig del 2008. Més informació: www.europeanbridges.com, http://picasaweb.google.fi/verkkokuvat/ItalyCourse2008Photos?authkey=Ta_vMS-9tuc

Artista convidada representant Espanya al programa MUS-E (art a les escoles) dins la trobada internacional de workshops d’artistes. Foz de Arelho, Portugal, maig del 2008.

THE NIGHT OF THE KINGS, dramatúrgia sobre l’obra homònima de W. Shakespeare amb la companyia ‘Commedia de Babel’. Supervisió artística de Carlo Boso. Creació: Juliol-Agost del 2007, França. Estrena: 21 de setembre, MASQUE festival du théâtre, Helsinki, Finlàndia.

‘Theatre and Performance. Art Laboratory’ , artista convidada representant Espanya al programa MUS-E (art a les escoles) dins la trobada internacional de workshops d’artistes. Rudolf Steiner Hause, Hamburg, Alemanya, 22-25 d’abril del 2007. Artista creadora del workshop: ‘Trust-Risk-Love: a movement dramaturgy’. Més informació: www.menuhin-foundation.com

Artista creadora del workshop: ‘Mask training: a ritual background’. Kaustinen, Finlàndia, 25 de setembre del 2007.


DOCÈNCIA

Professora de Movement for Actors i Acting with masks dins el Grau d’Interpretació - BA (Hons) Acting, ESART / Bath-Spa University (www.esart.edu.es), del curs 2014-2015 fins l’actualitat (curs 2019-2020).

Professora de Tècniques d’Interpretació (Commedia dell’Arte) a AULES, 2005-2008 i 2019-2020.

Professora de Taller de creació col·lectiva, Transfeminismes i Arts Vives a la UAB, Cultura en Viu, 2020.

Cap de Departament del Grau d’Interpretació - BA (Hons) Acting, ESART/ Bath-Spa University, del 2015 fins 2018.

Docent dins el Màster i Postgrau en Lideratge Polític (UAB-UAM / Fund. Xavier Soto) en la matèria de Tècniques Teatrals Aplicades a la Comunicació en les edicions des del 2011 i fins l'actualitat.

Actriu-ponent de les activitats "Declaraciones críticas" i "Estatuto de la Víctima" de la Formación Inicial i Formación Judicial Especializada de diverses promocions a la Escuela Judicial de España.

Artista col·laboradora en el programa MUS-E de la Fundació Yehudi Menuhin (www.fundacionyehudimenuhin.org) per tal d’apropar l’art als col·lectius de nens amb risc d’exclusió social. Del 2002 fins l'actualitat.

Presentació i guía d’actes (Graduacions, entregues de Premis Acadèmics, Congressos) a La Salle - Universitat Ramon Llull des del 2018 i fins l'actualitat.

Professora de Tècniques d’Interpretació (Cos) i Coordinadora pedagògica, mòdul Arts Escèniques, Batxillerats Creatius, especialitat Performing Arts, a ESART, des del curs 2013-2014 fins el curs 2015-2016.

Professora de Tècniques d’Interpretació a l’escola MEMORY des del 2008 fins al 2015.
- Commedia dell’Arte. Direcció de tallers d’interpretació amb màscares
- Entrenament actoral. Treball del cos seguint la Pedagogia Lecoq, TCC i altres tècniques vinculades
- Taller de creació de teatre-dansa
- Història Visual de les Arts Escèniques

Coordinadora pedagògica de l’Escola Petit Tísner i Petit Tísner Estiu ( Escola d’Arts Escèniques. Centre Cívic Cotxeres Borrell i Ajuntament de Barcelona) des del 2013 fins 2016.

Professora i Actriu convidada amb conferència-espectacle al Dia Mundial de la Commedia dell’Arte, Escuela de Artes y Oficios, Màlaga, 2012

Docent a les Jornades de Teatre Italià organitzades per l’Escola de l’Espectador, Espai Brossa. 2010.

Professora de Tècniques d’Interpretació (Commedia dell’Arte) a AULES (www.aules.net). 2004-2008.  actor Míriam Escurriola


  VIDEOS

  Míriam Escurriola  AUDIOS  EL SEGUENT ENLLAÇ DÓNA ACCÉS A LA CARPETA DRIVE PÚBLICA COMPLETA DE PORTFOLIO DE VEU I DOBLATGE:

  Contingut:


  DOBLATGE D'ANIMACIÓ

  Doblatge de veus per la sèries “Tin & Tan” (TV3 / TVE / Señal Colombia), “Doctor W” i “Flying Squirrels” (TV3 / Club Super3) amb Mago Production. 2010-2018. Doblatge en català, castellà i espanyol llatí.

  - DR W (CAT):

  • mp4 del capítol “El Call Center”. Personatges doblats:

  Conspiració / El Cabell Ros

  • Temporada completa a TV3: http://www.ccma.cat/tv3/super3/dr-w

  - THE FLYING SQUIRRELS (CAT):

  • mp4 dels capítols “El cinquè element” i “La confessió”. Personatges doblats: Akane Ko / Anna Reed

  • Temporada completa a TV3: https://www.ccma.cat/tv3/super3/flying-squirrels/videos

  - TIN & TAN (ESP):

  • mp4 dels capítols. Personatges doblats: Mamba / Malala / Kumba

  • Temporada completa a TVE: http://www.rtve.es/infantil/series/tin- tan

  - CESC I CATI (CAT)

  mp4 dels capítols Piloto i Episodi 1. Personatge doblat: Cesc (veu de nen) http://www.magoproduction.com/portfolio_page/cesc-i-cati


  LOCUCIONS CORPORATIVES

  Iberia / British Airways (difusió interna)

  Kilogram Box: http://www.kilogrambox.com


  AUDIOLLIBRES / RÀDIO

  Locució de veus per Contes Sonors d’Andersen de COMRàdio. Direcció: Anna Llopart. Productora: Tangent. 2005.

  Locució de veus per Area TXT 2006 de noves dramatúrgies. AreaTANGENT i COMRàdio. 2006.

  Mp3 dels textos:

  - "El gat" de Lluïsa Cunillé, personatge: La Noia del Pis

  - "Terrorismes Assortits" de Jordi Casanovas, personatge: Marina  Area TXT 2006 de noves dramatúrgies. AreaTANGENT i COMRàdio

  "El gat" de Lluïsa Cunillé, personatge: La Noia del Pis  CONTACTE

  ×

  {SuccessMessage}

  ×

  {ErrorTitle}

  • _error


  Míriam Escurriola