Què necessites trobar?

L’AADPC CELEBRA EL DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2018 AMB DUES PROPOSTES MOLT PARTICIPATIVES

Publicado el 28 de Marzo de 2018

El passat dia 27 de març l’AADPC va celebrar, un any més, el Dia Mundial del Teatre envoltada d’associats, col·laboradors i mitjans de comunicació. Al bell mig de la ciutat de Barcelona, a la seu de l’Ateneu Barcelonès situat al carrer Canuda, va tenir lloc l’acte central de celebració presentat i conduit per l’actriu Rosa Andreu que va incloure la lectura dramatitzada de l’obra Antaviana per part dels associats de l’AADPC i la lectura dels Manifestos del Dia Mundial del Teatre. Paral·lelament, a plaça Catalunya es va dur a terme, per tercer any consecutiu, la ruta per la Barcelona teatral amb bus turístic, per apropar a la ciutadania la història dels diferents teatres que hi ha o ha hagut a Barcelona.


RECORREGUT EN BUS TURÍSTIC PER LA BARCELONA TEATRAL

La jornada va començar a les 11 del matí, amb el primer trajecte del bus turístic per la Barcelona teatral, que sortia des de plaça Catalunya, passant per llocs on van existir grans teatres d’altres èpoques i veient aquells que encara avui funcionen. Aquesta activitat va ser organitzada per l’AADPC gràcies a la col·laboració de Turisme Barcelona i el suport de Fundación AISGE i la Fundació Antigues Caixes Catalanes. Els 4 autobusos destinats al públic es van omplir de gom a gom.


Aquest trajecte, inspirat en el llibre “Barcelona ciutat de teatres” escrit per Carme Tierz i Xavier Muniesa, va ser amenitzat, un any més, pel guia i actor David Anguera que d’una manera divertida i distesa explicava la història dels principals teatres de la ciutat al llarg de quatre segles: la rivalitat entre els “cruzados” que eren partidaris del teatre de la Santa Creu i els “liceistes” que preferien el Liceu, l’Avinguda Paral·lel que durant molts anys va esdevenir el Broadway català, i molts teatres que han anat desaapareixent o altres que a principis del segle XX es van convertir en cinemes.ACTE DE CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Per altra banda, a les 12 del migdia, arrencava l’acte de celebració amb els associats de l’AADPC. Un grup força nombrós d’associats, van fer una lectura dramatitzada de l’obra Antaviana a l’entrada de carruatges de l’antic Palau de Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès.


Actors i directors associats es van repartir les diferents escenes de l’obra, formant diferents equips per dur a terme la lectura d'Antaviana. Entre els espectadors s'hi trobaven amics, companys, periodistes de diferents mitjans i públic del carrer que entrava al passar per davant l'edifici.

Durant la mitja part de l’obra, es va fer la lectura dels manifestos del Dia Mundial del Teatre: el manifest de l’AADPC escrit i llegit per l’actriu Imma Colomer i els 5 manifestos internacionals encarregats a 5 personalitats del teatre representatives de diverses parts del món, que van ser llegits per cinc associats de l’AADPC de procedència de cadascuna d’aquestes regions: Andy Fukutome (zona Àsia Pacífica), Cristina Sirvent Benhamed-Susi (zona Països Àrabs), Simona Quartucci (zona Europea), Montse Barriga (zona de les Amèriques) i Carol Muakuku (zona Àfrica).

Al final de l’obra, l’Àlex Casanovas va llegir un manifest conjunt de l’AADPC, ADETCA, Teatres Públics i Els Premis de la Crítica que vam donar a conèixer davant de tots assistents i vam acabar amb una foto de tots els participants a l'acte els quals van rebre un fort aplaudiment de tots els presents.