Què necessites trobar?

Jordi Fité

ESPECIALITATS :
Actor/Actriu, Director/a
ALTRES ESPECIALITATS:
{pi_otrasEspecialidades}
ESTUDIS:
Direcció teatral a The School of science of acting (Londres, 1995). Cursos varis de reciclatge professional. Llicenciat en filologia anglogermànica (UAB, 1987).
EMAIL:
jordifites@gmail.com
IDIOMES:
català, castellà, anglès
REPRESENTANT:
{pi_representante}
ALÇADA:
{pi_altura}

Jordi Fité, director.


TREBALLS

Jordi Fité

Cinc temporades com a director al Teatre del Sol, de Sabadell, (1988 - 1993), on va dirigir:

-         L’amansiment de l’harpia, W. Shakespeare, 1989. Direcció i vestuari.

-         Revolt perillós, J.B.Priestley, 1990. Direcció i vestuari

-         El Ventall, C.Goldoni, 1991. Direcció i vestuari

-         L’hort dels cireres. A.Txèkhov, 1991. Direcció

-         Molt soroll per no res, W.Shakespeare, 1992. Direcció, música original i vestuari.

El 1997 funda la comapnyia Il·lús Teatre, amb la qual ha creat i dirigit més de 40 espectacles, el primer dels quals, “T’han enganyat, Immaculada!” va obtenir el Premi al Millor espectacle de la III Mostra de Teatre de Barcelona. La música i la poesia tenen una presència destacada en els muntatges d’aquesta companyia, molts d’ells en format de cabaret literari. També espectacles sobre figures relevants, com La veu de Mozart (2006); Shakespeare.Sonets (2009); Albert Camus: absurd i rebel (2013).

Ha creat i dirigit sis especatcles amb els Sonets de William Shakespeare (estrenats a la Cavaurpí, de Sabadell), per a difondre la traducció que ell mateix havia fet de l’obra, fent bolos a Sabadell, Matadepera, Palamós, Sant Joan de les Abadesses, Barcelona, Sant Cugat, Mirasol, La Floresta, Girona, etc.

-         Mentre el món respiri, amb Aina Clotet i Bernat Quintana (2015)

-         Shakespeare’s Sonnets, amb Sílvia Bel (2016)

-         I love you so, amb Laura Conejero i Jordi Boixaderas (2017)

-         Viuràs en el meu vers, amb Laura Conejero i Jordi Boixaderas (2018)

-         Tots els dies són nits, amb Joan Carreras (2019)

-         I el 2023, Feliç perquè t’estimo, estrenada al Teatre Principal de Sabadell, amb Jaume Madaula, Mariona Ribas, Marta Tricuera, Pep Muñoz, Marina Prades, Oriol Padrós i Carolina Bartumeu.


Ha sigut ajudant de direcció de:

-           Tamzin Townsend: Penjats (Villarroel, 1999), Palabras encadenadas (Teatro Infanta Isabel, Madrid, 2000) i Acosta’t (Villarroel, 2003).

-           Carles Canut: Crim perfecte, (Teatre Joventut, 2000)  i

-           Ferran Madico: Taurons (Villarroel, 2000).

Director artístic de la Cavalcada de reis, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell, des del 1994 fins al 2000

Per a les produccions professionals d’òpera que feia l’Ajuntament de Sabadell, amb participació d’escoles de la ciutat, ha dirigit les òperes:

-           Brundibar, de Hans Krása. 2002, 2006 i 2009

-           Hansel i Gretel, de Engelnert Humperdink, 2004

-           El petit escura-xemeneies, de Benjamin Britten, 2005

-           La lluna en un cove, d’Albert Carbonell, 2007.

-           L’arca de Noè, de Benjamin Britten, 2008

Com a traductor de teatre, destaquen Bruixes a Salem (The Crucible) d’Arthur Miller, per l’Associació d’Espectadors del Teatre Lliure, (lectura dramatitzada que també va dirigir). Sis graus de separació (Six degrees of separation) del dramaturg nord-americà John Guare. Passat el riu (Over the river and through the woods), del també nord-americà Joe DiPietro (estrenada al Teatre Romea, en una coproducció del Centre Cultural de Sant Cugat i el Teatre Romea, amb direcció d’Oriol Broggi). Variacions Enigmàtiques (Variations Énigmatiques), d’Eric-Emmanuel Schmitt, estrenada al Teatre Villarroel, el gener de 2008 i dirigida per Christophe Lidon. Democràcia (Democracy), de Michael Frayn. Molly Sweeney, de l’escriptor irlandès Brian Friel. Aquesta traducció va obtenir el 5è Premi Quim Masó i es va estrenar al Festival Temporada Alta, de Girona, el desembre de 2011 i al Festival Grec, de Barcelona, el juliol de 2012, sota la direcció de Miquel Gorriz. També de Brian Friel, l’obra Afterplay, estrenada el març de 2013 a la Sala Atrium, de Barcelona, sota la direcció d’Imma Colomer. Sir Thomas More, d’Anthony Munday, William Shakespeare, Henry Chettle, Thomas Heywood i Thomas Dekker, publicada per l’editorial Adesiara, el 2015. L’any 2017, per encàrrec del Teatre Lliure, tradueix Medea, en la versió que Ben Power va fer per el National Theatre.





VIDEOS

Jordi Fité




CONTACTE

×

{SuccessMessage}

×

{ErrorTitle}

  • _error


Jordi Fité