Què necessites trobar?

COM JUSTIFICAR L’INJUSTIFICABLE A ''QÜESTIÓ D'HONOR''

Publicado el 23 de Octubre de 2019

La violència exercida vers les dones i els seus motius absolutament injustificables ha estat el tema al voltant del qual es desenvolupa la trama de la tercera lectura dramatitzada del VII Cicle que organitzen conjuntament l’AADPC, Fundació Romea i Fundación Aisge.


El passat dilluns 21 d’octubre a la sala Dau al Sec, Carla Torres Danés va dirigir Qüestió d’honor, una obra de l’autor alemany Lutz Hübner, impregnant-la d’un toc molt cinematogràfic.


Les actrius Lídia Casanova i Candela Antón i els actors Pol Forment i Oriol Puig han representat els quatre joves protagonistes del crim, confluint amb el personatge del psicòleg de la presó, interpretat per l’actor Albert Roig, que a partir dels seus interrogatoris, trasllada el públic a reviure els moments previs a l’homicidi a través d’escenes, flashbacks i monòlegs dels personatges, reforçats per pinzellades musicals.


Qüestió d’honor és una obra amb un final totalment previsible. Però el misteri i la tensió es mantenen fins el final, només són trencats per les situacions puntuals divertides que, en certa manera, oxigenen l’angoixa provocada pels esdeveniments que es van produint a l’escenari.


La directora Carla Torres Danés va moderar el col·loqui postfunció i va explicar al públic que una de les raons per la qual va enviar la proposta del text de Hübner a aquest cicle de lectures dramatitzades, va ser perquè cada dia ens despertem amb un nou cas de violència de gènere amb el resultat d’una dona morta.


Durant el col·loqui, l’equip artístic va encoratjar el públic a tornar a veure el muntatge de l’obra a partir del proper 21 de novembre i fins l’1 de desembre a la mateixa sala, Dau al Sec.


Fotos de la lectura: Glòria Solsona